Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dilldoftande pestopotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu i vintertid, köp färskpotatis i frysdisken.

Ingredienser

Instruktioner

Så här gör du: Borsta och tvätta potatisen. Koka den i saltat vatten, gärna med några dillkvistar i. Koka potatisen så att den precis känns mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av. Dillpesto: Finhacka dill, valnötter och skalad vitlök i en matberedare. Kör till en tjock pasta. Tillsätt olja i en tunn stråle. Rör ner osten. Smaksätt med salt och peppar. Blanda med hett vatten till en lagom konsistens. Skär potatisen i 2-4 bitar vardera beroende på storlek. Blanda den med dillpeston i en skål och ät den varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.