Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillfyllda strömmingsflundror och potatismos med fänkål

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Dillfyllda strömmingsflundror och potatismos med fänkål. Billigt och bra med extra spännande fänkålsmos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moset. Skala och dela potatisen i bitar. Dela fänkålen i bitar. Koka potatis och fänkål mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa potatis och fänkål med mixerstav. Tillsätt matfett och mjölk och rör moset fluffigt. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  2. Skölj strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra. Lägg dill på hälften av filéerna. Lägg ihop filéerna två och två till flundror. Vänd flundrorna i grovt rågmjöl och stek dem i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.