Mört kött med dillsås. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad till.
Instruktioner
- Täck köttet med vatten, häll i saltet ca 2 tsk/L vatten.
Låt koka upp. Tillsätt sedan morötter och lök samt vitpepparkorn. Låt sjuda under lock 1-2 timmar, till köttet är mört.
Tag en kastrull och smält smöret. Häll i vetemjöl och vispa. Tillsätt buljong från köttet och grädde.
- Koka upp under omrörning till lagom tjocklek.
Tillsätt de övriga ingredienserna. Äggulan sist.
- Smaka av med ev mer salt, socker, ättika till en söt/sur sås.
Häll av buljongen från köttet. Om ben finns, tag bort det och skär köttet i bitar.
- Blanda kött och sås, servera direkt tillsammans med kokt potatis.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmmmm va gott! precis som när jag var barn och åt detta hos farmor. Love it! tack för receptet!