Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkött

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mört kött med dillsås. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck köttet med vatten, häll i saltet ca 2 tsk/L vatten. Låt koka upp. Tillsätt sedan morötter och lök samt vitpepparkorn. Låt sjuda under lock 1-2 timmar, till köttet är mört. Tag en kastrull och smält smöret. Häll i vetemjöl och vispa. Tillsätt buljong från köttet och grädde.
  2. Koka upp under omrörning till lagom tjocklek. Tillsätt de övriga ingredienserna. Äggulan sist.
  3. Smaka av med ev mer salt, socker, ättika till en söt/sur sås. Häll av buljongen från köttet. Om ben finns, tag bort det och skär köttet i bitar.
  4. Blanda kött och sås, servera direkt tillsammans med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annber 23 november 2010

    mmmmm va gott! precis som när jag var barn och åt detta hos farmor. Love it! tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.