Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkött

 
Skriv ut

Husmanskost när den är som bäst! Det blir inte godare än så här!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora bitar och lägg det i en gryta. Fyll på med vatten så att det precis täcker köttbitarna. Koka upp och skumma av ytan. Skala och skär morot och purjolök i bitar och låt koka med köttet på medelsvag värme tills det är riktigt mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart lyft upp det ur buljongen och lägg det åt sidan en stund. Kasta bort morötter och purjolöken - de var bara smaksättare.
  2. Sås: Sila och mät upp buljongen i en kastrull. Om det inte finns tillräckligt - tillsätt mer vatten och buljongtärning/ fond! Koka ihop tillsammans med ättikssprit och socker. Tillsätt dill, grädde, fintärnad paprika och redning. Lägg ner köttet i såsen igen och låt allt koka tills köttet är genomvarmt igen. Servera till kokt potatis.
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.