Koka upp en gryta med saltat vatten. Skär köttet i grytbitar, 3 gånger 3x3 cm, lägg dem i vattnet och låt det koka upp ordentligt. Häll av köttet i ett durkslag och skölj det med kallt vatten. Rengör grytan och lägg tillbaka köttet. Häll på nytt kallt vatten så det täcker.
Skala och skär grönsakerna i fina bitar, vitlöksklyftorna delas på längden, lägg dem i gryta.
Stöt kryddorna lätt i en mortel och lägg dem i en tesil eller kryddpåse. Lägg också kryddorna i grytan, salt och koka upp. Låt sjuda i cirka 40 minuter.
Lyft upp köttet och grönsakerna, koka ihop buljongen cirka 10 minuter, tillsätt grädden och koka ytterligare några minuter. Red av med lite maizena utrört i kallt vatten, smaka av med ättika, socker, salt och peppar.
Vid servering blandas hackad dill ner i såsen, som slås över köttet och grönsakerna.