Alla fisk och skaldjursfantaster, prova detta. En paradrätt!
Instruktioner
- Skär bort skinnet från laxen och ta bort eventuella ben. Skär den i 4 portionsbitar.
- Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i en traktörpanna. Skär purjo och morot i bitar och tillsätt dem. Låt koka under lock i 10 min. Lägg i dillen i slutet av koktiden.
- Tillsätt fisken och sjud under lock i ca 6 min. Låt fisken kallna i lagen.
- Rör samman gräddfil, majonnäs, honungssenap, hackad dill, stenbitsrom och salt och peppar.
- Låt laxen rinna av och lägg den på ett serveringsfat. Garnera med kräftstjärtar.
- Serveras med dillrullad potatis, sallad och såsen.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott. Laxen blir väldigt saftig när den får kallna i lagen.