Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkokt lax med kräftstjärtar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla fisk och skaldjursfantaster, prova detta. En paradrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skinnet från laxen och ta bort eventuella ben. Skär den i 4 portionsbitar.
  2. Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i en traktörpanna. Skär purjo och morot i bitar och tillsätt dem. Låt koka under lock i 10 min. Lägg i dillen i slutet av koktiden.
  3. Tillsätt fisken och sjud under lock i ca 6 min. Låt fisken kallna i lagen.
  4. Rör samman gräddfil, majonnäs, honungssenap, hackad dill, stenbitsrom och salt och peppar.
  5. Låt laxen rinna av och lägg den på ett serveringsfat. Garnera med kräftstjärtar.
  6. Serveras med dillrullad potatis, sallad och såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 11 augusti 2008

    Supergott. Laxen blir väldigt saftig när den får kallna i lagen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.