Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite annorlunda smak

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kycklingen, putsa bort löst fett. Lägg den i en trång kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker. Tillsätt lök, buljongtärningar, kryddor och dillstjälkar. Koka upp, skumma och låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 30-40 minuter. Tag upp kycklingen. Tag bort skinnet och bena ur den. Dela köttet i vackra bitar. Sila buljongen. Gör såsen. Fräs smör och mjöl. Tillsätt buljongen, lite i taget, under vispning och låt såsen koka ca 15 minuter på svag värme. Späd med lite buljong om såsen blir för tjock. Vispa samman äggula och grädde och rör ner blandningen i såsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Lägg i den finhackade dillen och kycklingköttet. Värm kycklingen före serveringen men låt den inte koka, då kan såsen skära sig. Att dricka till: Ett enkelt rött vin, Halvtorrt eller torrt vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.