Instruktioner
Skölj kycklingen, putsa bort löst fett. Lägg den i en trång kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker. Tillsätt lök, buljongtärningar, kryddor och dillstjälkar. Koka upp, skumma och låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 30-40 minuter. Tag upp kycklingen. Tag bort skinnet och bena ur den. Dela köttet i vackra bitar. Sila buljongen. Gör såsen. Fräs smör och mjöl. Tillsätt buljongen, lite i taget, under vispning och låt såsen koka ca 15 minuter på svag värme. Späd med lite buljong om såsen blir för tjock. Vispa samman äggula och grädde och rör ner blandningen i såsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Lägg i den finhackade dillen och kycklingköttet. Värm kycklingen före serveringen men låt den inte koka, då kan såsen skära sig.
Att dricka till: Ett enkelt rött vin, Halvtorrt eller torrt vitt vin.