- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fina bitar av kokt kyckling på purjolöksbädd och med god dillsås över.
Har du du ont om tid? Byt ut kycklingen mot 4 kycklingfiléer,
Instruktioner
- Dela kycklingen i halvor och lägg dem i en kastrull.
Häll på vatten så att det täcker och tlllsätt buljongtärningar, persiljekvistar, pepparkorn och lagerblad.
- Koka upp och skumma noga.
Täck med lock och koka kycklingen på svag värme i 30-35 minuter.
- Ansa purjolökarna och skär dem i sneda bitar.
Lägg ner bitarna i buljongen ca 5 minuter innan kycklingen är klar.
- Ta upp kycklingen och rensa bort skinn och ben.
Skär köttet i fina bitar och håll dem varma.
Plocka bort persiljekvistar och lagerblad och sila buljongen.
- Fräs mafett och mjöl i en kastrull och späd med buljong.
- Vispa såsen slät och koka den ett par minuter.
- Rör samman äggula och grädde och vispa ner i såsen.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar och rör i dillen.
Häll såsen över kycklingbitarna.
Servera med purjolök och kokt potatis.
- Har du ont om tid?
Byt ut kycklingen mot 4 kycklingfiléer, då minskar du koktiden med 20 min!
Följ receptet för övrigt
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott. Absolut värd att laga!