Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fina bitar av kokt kyckling på purjolöksbädd och med god dillsås över. Har du du ont om tid? Byt ut kycklingen mot 4 kycklingfiléer,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i halvor och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och tlllsätt buljongtärningar, persiljekvistar, pepparkorn och lagerblad.
  2. Koka upp och skumma noga. Täck med lock och koka kycklingen på svag värme i 30-35 minuter.
  3. Ansa purjolökarna och skär dem i sneda bitar. Lägg ner bitarna i buljongen ca 5 minuter innan kycklingen är klar.
  4. Ta upp kycklingen och rensa bort skinn och ben. Skär köttet i fina bitar och håll dem varma. Plocka bort persiljekvistar och lagerblad och sila buljongen.
  5. Fräs mafett och mjöl i en kastrull och späd med buljong.
  6. Vispa såsen slät och koka den ett par minuter.
  7. Rör samman äggula och grädde och vispa ner i såsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och rör i dillen. Häll såsen över kycklingbitarna. Servera med purjolök och kokt potatis.
  8. Har du ont om tid? Byt ut kycklingen mot 4 kycklingfiléer, då minskar du koktiden med 20 min! Följ receptet för övrigt

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gusj 16 mars 2009

    Jättegott. Absolut värd att laga!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.