Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillpesto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Svensk variant av den italienska klassikern, jättegod att ringla över din favoritsallad, eller som kall sås till mina grekiska biffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka dillen och mandlarna. Mixa dill och mandel med en handmixer eller vanlig mixer, häll i oljan i en fin stråle under tiden du mixar. Blanda i den rivna osten, smaka av med kryddorna. Eventuellt kan saltet uteslutas om osten är salt.. smaklig sås!
  2. Tips, byt ut oljan mot naturell yoghurt om du vill ha en smalare dillpesto, det blir jättebra det med.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Simon94 31 juli 2009

    Hittade det här skulle göra något med dill som huvudingrediens eftersom jag har odlat mer dill än jag kan göra av med. Det blev gott faktiskt. smakar ungefär som vanlig pesto. Jag tog parmesan istället för prästost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.