Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillpestobakad lammfilé

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En svensk variant på pesto med dill och prästost i stället för basilika och parmesanost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dillpesto: Plocka dillkvistarna fråm stjälken och grovhacka dem. Kör dillen med pinjenötter, vitlök och olivolja i mixer till en knallgrön röra. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  2. Lammfilé: Sätt ugnen på 125 grader. Krydda köttet. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på hög värme tills de blir gyllenbruna cirka 1 minut på varje sida. Låt svalna något.
  3. Fördela peston på köttet, Hit kan rätten förberedas.
  4. Efterstek i ugnen i ca 20 min eller tills innertemperaturen är 58 grader. Låt köttet vila 10 min före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.