Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dilltsatsiki

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig tsatsiki med bl.a. grekisk yoghurt, vitlök och hackad dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Riv gurkan grovt på rivjärn. Lägg raspet i en skål och strö på saltet. Låt stå i 10 minuter.
  2. Smaksätt yoghurten med vitlöken, vinägern, dillen och malen vitpeppar. Krama ur gurkan och rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och rör i olivoljan. Låt stå i kylen ca 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 13 juli 2009

    En mycket god dilltsatsiki. Uteslöt vinägern och tog mycket mer hackad dill i. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.