Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 10 minuter
Skriv ut

Det här är ett bröd som jag kan rekommendera. Är gott dessutom.

Ingredienser

Instruktioner

Lös jästen i vattnet. Rör i salt och socker. Tillsätt sist allt mjöl och arbeta degen väl i ca 10 minuter. Täck över degen och låt jäsa till dubbel storlek ca 2 timmar. Sätt ugnen på 220º. Forma degen till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Pensla med vatten, strö över salt och klipp 10 - 15 mm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lillawe 26 januari 2009

    Jättegott!

  • Kockpappa 28 januari 2012

    Tack skall du ha ha för att det smakade gott. Må så gott. Vi höres senare. Kockpappa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.