Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett bröd gjort på dinkelmjöl och hela frön, därav lågt GI

Ingredienser

Instruktioner

Dinkelkornen behöver koka i ca 20 minuter för att bli mjuka. Skala och riv moroten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, morot, honung och dinkelkorn. Arbeta ner mjölet efterhand. Låt degen jäsa i 45 min. Smörj en stor form. Häll ner degen och strö på de blandade fröna, låt jäsa ytterligare i 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.