Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gott vid brasan när man vill baka ute. Blanda då torrvarorna i en plastpåse och tillsätt vätska när du ska baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut till en rulle. Dela den i 12 bitar som rullas till runda bullar. Låt dem jäsa på bakbordet, ca 30 minuter.
  3. Kavla eller platta ut bullarna och nagga dem med en gaffel eller kavla med kruskaveln. Grädda dem på muurikka (stekhäll för brasa utomhus), i triangakökets stekpanna, på utomhusgrillen eller vanlig stekpanna., ca 2 minuter på varje sida. Är allra godast nygräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.