Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd i form

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott och nyttigt. Tänk på att låta degen vara lite lösare och arbeta den lite extra då får du allra bästa resultatet.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i det 37 gradiga vattnet. Tillsätt salt, honung, olja och 3/4 av mjölet. Arbeta degen väl, ca 5 min med maskin eller 10 min för hand. Tillsätt resterande mjöl och arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Stjälp över degen i 2 smorda bakformar på 1,5 lit. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 75 min Grädda brödet på nedersta falsen, 220* i ca 25 min. Stjälp brödet ur formen och låt det svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Claka97 5 mars 2010

    VERY GOOD ! <3

  • monicadanell 1 augusti 2010

    mycket gott bröd 5 p av mig monica

  • HeavyMetalForever 11 augusti 2012

    JätteGOTT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.