Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med frukt och nötter

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Väldigt lätt att göra och dessutom ett gott och nyttigt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform på ca 1½ liter med matfett.
  2. Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar.
  3. Blanda aprikoser, nötter, linfrö,bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg. häll degen i formen. Strö på toppingen.
  4. Grädda i nedre delen på ugnen ca. 1 timme. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.