Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med kruskakli

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett superenkelt och jättegott bröd med hyfsat GI-värde, och som dessutom är snällt mot magen! (Receptet räcker till en limpa eftersom det är lagom i min matbererade och i en 1,4-liters brödform, men det går naturligtvis att dubblera om man vill baka två bröd på en gång!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare eller bunke. Värm vattnet till 37°C. Smula jästen och lös upp den i lite av vätskan. Tillsätt jästblandningen och resten av vattnet i de torra ingredienserna.
  2. Arbeta in vätskan, men knåda inte för länge. Ta inte för mycket mjöl; degen ska kännas alldeles för kladdig, då blir brödet godast!
  3. Smörj en brödform (1,4 liter) med matolja. Häll över degen i formen och tryck ut den i botten. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Grädda i 22 minuter i 200°C, mitt i ugnen. När brödet är färdigt, vänd uppochner på formen så att brödet lossnar. Låt svalna på galler under bakduk.
  5. Tips! Testa att "knacka" lite försiktigt på undersidan av limpan; låter det ihåligt är brödet färdigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.