Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med siktat mjöl

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett lättbakat bröd med få ingredienser, utan fett. Frys in och tina upp, annars kan det bli torrt. Passar bra till varma mackor.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda varmt vatten,j äst och salt. Rör i 8 dl mjöl. Knåda in 1 dl mjöl. Degen ska inte vara för fast. Jäs direkt i formar 1 timme. Grädda i 200 grader ca 35 min.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • NewDown 7 september 2008

    Har nu baka detta bröd och det kan jag varmt rekomendera. Bakade på jäst som gick ut för 4 veckor sedan men det blev ändå ett lysande resultat och mycket gott.

  • Cavala 11 september 2009

    Frågar er som har gjort detta brödet; blir kanterna hårda eller mjuka? För jag försöker hitta ett bröd som blir som Pågenlimpan i skalkarna, dvs mjuka och goda.

  • idea_ 14 oktober 2009

    Smaskigt värre, luftigt innuti och knaprig yta, lite som en tjockare variant av chiabata. Mmmm.

  • Reiko 9 januari 2010

    Detta måste jag testa :) Jobbar i en Ekologisk kvarn och att lära sig hur Dinkel funkar i bakning är ett måste för mig känner jag :D Tack för receptet~! :)

  • Reiko 9 januari 2010

    Detta måste jag testa :) Jobbar lite i en Ekologisk Kvarn där dinkel är en av sorterna av alla dessa mjölsorter. Att lära sig hur det funkar i bakning är ett måste :D Tack för receptet~!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.