Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med skinka

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Det hälsosamma dinkelmjölet har blivit allt mer uppmärksammat och uppskattat de senaste åren. Det här brödet blir mycket gott och mustigt. Servera det gärna varmt eller ljummet, med t ex en sallad och en god ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de båda mjölsorterna i en skål tillsammans med 1 dl polenta, koriander, paprikapulver och salt. Gör en grop i mjölet, smula ner jästen och strö över sockret.
  2. Häll 1 ½ dl ljummet vatten över jästen. Rör försiktigt samman jäst, socker och lite mjöl från kanten på gropen med vattnet. Blanda bara ingredienserna i gropen, det mesta av mjölet ska ligga kvar längs kanterna. Strö över lite mjöl, täck skålen med en handduk och låt fördegen jäsa 20 min i rumstemperatur.
  3. Tillsätt kesella och 2 dl ljummet vatten. Arbeta samman alla ingredienser i skålen med elvispens degkrokar till en smidig deg. Täck över och låt jäsa 20 min.
  4. Ta bort ev fettrand från skinkan och tärna den fint. Tillsätt skinkan när degen har jäst och arbeta igenom degen ordentligt med elvispens degkrokar.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i 3 bitar och forma varje degbit till en 30 cm lång rulle. Strö ut resten av polentan på bakbordet och rulla bröden i polentan. Lägg brödrullarna på plåten och tryck till dem lätt. Täck över med en handduk och låt jäsa 20 min
  7. Skär skåror i bröden, sätt in i ugnen och grädda 30 min. Ta ut bröden, pensla med vatten och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.