Saftiga och goda bullar med rostade frön
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Krossa kummin och anis i en stenmortel.
- Lägg smöret i en kastrull och koka upp det med kummin, anis och honung.
- Tillsätt kallt vatten och häll vätskan över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
- Rosta solroskärnor och pumpafrön med flingsaltet i en torr kastrull. Tillsätt dem i degvätskan och rör om.
- Blanda i mjölet lite i taget, börja med dinkelfullkorn sen graham och siktat dinkel och till sist vetemjöl special. Degen ska släppa i kanterna men fortfarande vara lite kladdig.
- Arbeta degen i bakmaskin. Den här degen kräver lite längre tid än vanligt, cirka 20 minuter.
- Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i rumstemperatur, cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Häll degen på mjölat bakbord och dela den i 14 bitar. Rulla till bullar och jäs dem under bakduk på en plåt, cirka 60 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö flingsalt och orostade solrosfrön och pumpakärnor över bullarna.
- Grädda bullarna tills de fått en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hittade samma recept hos Leila Lindholm med en bild, så jag lägger upp den.Vill prova baka dessa och kommer med omdöme efteråt.
Supergoda! Jag laddade min bakmaskin med timer på kvällen och körde degprogrammet. På morgonen var det bara att rulla till bullar, jäsa lite och in i ugnen :)
Detta bröd blev jättegott!