Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbullar

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Saftiga och goda bullar med rostade frön

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Krossa kummin och anis i en stenmortel.
  3. Lägg smöret i en kastrull och koka upp det med kummin, anis och honung.
  4. Tillsätt kallt vatten och häll vätskan över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
  5. Rosta solroskärnor och pumpafrön med flingsaltet i en torr kastrull. Tillsätt dem i degvätskan och rör om.
  6. Blanda i mjölet lite i taget, börja med dinkelfullkorn sen graham och siktat dinkel och till sist vetemjöl special. Degen ska släppa i kanterna men fortfarande vara lite kladdig.
  7. Arbeta degen i bakmaskin. Den här degen kräver lite längre tid än vanligt, cirka 20 minuter.
  8. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i rumstemperatur, cirka 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 225 grader
  10. Häll degen på mjölat bakbord och dela den i 14 bitar. Rulla till bullar och jäs dem under bakduk på en plåt, cirka 60 minuter.
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö flingsalt och orostade solrosfrön och pumpakärnor över bullarna.
  12. Grädda bullarna tills de fått en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Maripoosa 10 juni 2008

    Hittade samma recept hos Leila Lindholm med en bild, så jag lägger upp den.Vill prova baka dessa och kommer med omdöme efteråt.

  • hannamagda 23 september 2008

    Supergoda! Jag laddade min bakmaskin med timer på kvällen och körde degprogrammet. På morgonen var det bara att rulla till bullar, jäsa lite och in i ugnen :)

  • fruedling 1 januari 2010

    Detta bröd blev jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.