Nyttiga frukostbröd med dinkelmjöl som ger en lätt nötig smak.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke oh tillsätt socker och salt. Häll fingervarmt, 37 graders vatten över och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet, lite i taget, samt linfrön och hackade aprikoser.
Arbeta degen ca 15 minuter i matberedare så att den blir smidig.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två bitar. Rulla degen till längder och skär i ca 22 bitar. Rulla bitarna till bullar.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Låt jäsa övertäckta på bakpappersklädd plåt 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite krossade linfrön på varje.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt de färdiggräddade bullarna svalna övertäckta på galler.
Publicerat den
4 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar