Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbullar med aprikos

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Nyttiga frukostbröd med dinkelmjöl som ger en lätt nötig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke oh tillsätt socker och salt. Häll fingervarmt, 37 graders vatten över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet, lite i taget, samt linfrön och hackade aprikoser. Arbeta degen ca 15 minuter i matberedare så att den blir smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två bitar. Rulla degen till längder och skär i ca 22 bitar. Rulla bitarna till bullar. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Låt jäsa övertäckta på bakpappersklädd plåt 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite krossade linfrön på varje. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt de färdiggräddade bullarna svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.