Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelfläskpannkaka med potatis

 
Skriv ut

En lite matigare ugnspannkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och 3/4 tsk salt, vispa till en jämn smet.
  2. Skär bort svålen från fläsket och skär det i tärningar. Lägg fläsket i en långpanna med bakplåtspapper på, och stek det mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Skala och grovriv potatisen under tiden. Tillsätt den i pannkakssmeten.
  4. Häll smeten över det stekta fläsket, se till så att potatisen fördelas jämnt i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. tills den stannat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.