Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelfrallor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Lätta att baka och otroligt goda. Har du inga dinkelflingor hemma så ta havregryn istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda dinkelflingor och vatten eller mjölk och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
  2. Rör ut jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda det med flingorna. Tillsätt sirap, salt, olja och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta in mjöl till en ganska lös deg. Spara lite mjöl till utbakning. Täck med handduk och låt jäsa 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200°. Ta upp och arbeta degen på väl mjölat bakbord. Dela degen i 2 bitar, dela varje del i 6–8 bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Täck med handduk och låt jäsa ytterligare 20–30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 30 november 2008

    Hej idag har jag bakat dinkelfrallor jätte goda kommer att göra dom flera gånger tack för receptet kram / monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.