Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelfrallor med kirskål

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jag plockade kirskål (eller kärs, som det också heter) idag på promenaden (finns hur mycket som helst) - och de späda bladen har nu hamnat i dagens bullar. Goda och nyttiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda det ljumma vattnet med jästen, och sedan övriga ingredienser. Tag lagom med mjöl - inte för mycket - då är det bättre att hälla i mer när degen jäst första gången när man knådar den på bakbordet.
  2. Låt degen gå i assistenten (matberedaren) ca 7 min. Den stabiliserar sig under tiden och släpper så småningom ifrån kanterna. Jäs sedan i bunken ca 45 min.
  3. Knåda degen lite på bakbordet och gör två rullar. Skär av lagom bitar och rulla till bullar. Kan vara lite kladdiga.
  4. Lägg på bakplåtspapper på plåt - blir lagom med bullar till en plåt. Jäs ca 30 minuter ytterligare.
  5. Hyss in i ugnen - i mitten - och grädda i ca 15-20 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.