- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Jag plockade kirskål (eller kärs, som det också heter) idag på promenaden (finns hur mycket som helst) - och de späda bladen har nu hamnat i dagens bullar. Goda och nyttiga!
Instruktioner
- Blanda det ljumma vattnet med jästen, och sedan övriga ingredienser. Tag lagom med mjöl - inte för mycket - då är det bättre att hälla i mer när degen jäst första gången när man knådar den på bakbordet.
- Låt degen gå i assistenten (matberedaren) ca 7 min. Den stabiliserar sig under tiden och släpper så småningom ifrån kanterna. Jäs sedan i bunken ca 45 min.
- Knåda degen lite på bakbordet och gör två rullar. Skär av lagom bitar och rulla till bullar. Kan vara lite kladdiga.
- Lägg på bakplåtspapper på plåt - blir lagom med bullar till en plåt. Jäs ca 30 minuter ytterligare.
- Hyss in i ugnen - i mitten - och grädda i ca 15-20 minuter i 225 grader.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar