Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelfrallor med solrosfrön

 
Dinkelfrallor med solrosfrön Dinkelfrallor med solrosfrön
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Goda och nyttiga frallor som passar till en soppa eller till frukosten. Ett bra grundrecept som man kan blanda i vad man tycker om av frön, nötter eller frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Lös den i vattnet (37°). Tillsätt solroskärnor, salt, sirap, olja och det mesta av mjölet (och aprikoser) Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i ca 45 min. Ta upp degen och rulla en längd. Skär i 20 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över några solroskärnor. Låt jäsa i minst 30 minuter. Grädda i 225°, 8-12 min.
  2. Exempel på ingredienser man kan blanda i för att variera receptet: Grovhackade valnötter Russin Krossade linfrön (för extra fibrer) Müsli Havregryn

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.