- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Goda och nyttiga frallor som passar till en soppa eller till frukosten. Ett bra grundrecept som man kan blanda i vad man tycker om av frön, nötter eller frukt.
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Lös den i vattnet (37°). Tillsätt solroskärnor, salt, sirap, olja och det mesta av mjölet (och aprikoser)
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i ca 45 min. Ta upp degen och rulla en längd. Skär i 20 bitar och rulla bullar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över några solroskärnor. Låt jäsa i minst 30 minuter.
Grädda i 225°, 8-12 min.
- Exempel på ingredienser man kan blanda i för att variera receptet:
Grovhackade valnötter
Russin
Krossade linfrön (för extra fibrer)
Müsli
Havregryn
Publicerat den
11 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar