Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelkakor med fruktsylt

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa kakor innehåller både dinkel, råsocker, smör och även en del vetemjöl. Dock i mindre mängder än många andra liknande recept. Utan dessa försvinner både den struktur, konsistens och det porösa resultat man vill åt. Unna dig därför en vid väl valda tillfällen istället. Tips till jul är att tillsätta 1/2 påse pepparkakskrydda innan degen arbetas ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda det rumsvarma smöret med mjöl och råsocker i en bunke. Arbeta med händerna samman alltihop i bunken till en jämn och sammanhållande deg genom att knåda och arbeta degen, i bunken, om och om igen.
  3. Rulla sedan ca 20 små bollar mellan handflatorna, platta till bollen lätt och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Tryck med en fingertopp, en liten fördjupning i varje platt boll och fyll fördjupningen med en liten klick sylt.
  5. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och njut en nybakt eller frys in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.