Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkellimpa med blåbär & solrosfrön

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott och nyttigt bröd som bakas på bikarbonat istället för jäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, blåbär, vatten och rapsolja. Blanda väl. Smörj en limpform med lite rapsolja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler.
  2. Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakat varje frukost.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaldo 28 januari 2008

    Ser god ut

  • leto 27 mars 2012

    Har bakat detta bröd. Å så gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.