- Serverar: 3 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Nyttigt och supergott bröd som passar lika bra till soppan som frukostsmörgåsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175-200 grader.
- Smula jästen i en stor bunke och tillsätt sedan, sirap, olja och salt. Tillsätt fingervarmt vatten, russin, frön och rågsikt och blanda.
- Tillsätt sedan dinkelmjölet i omgångar tills degen släpper från bunken. Mjöla bakbordet lätt och arbeta sedan degen tills den känns smidig. Låt vila i bunken under bakduk i ca 30 min.
- Arbeta degen en kort stund och dela den på tre. Forma 3 rektangulära bitar som du antingen lägger i en avlång "sockerkaksform" alternativt på bakplåtspapper. Låt vila under bakduk ca 30 min.
- Pensla limporna med vispat ägg och strö över ditt favoritfrö. Sätt in limporna i mitten av ugnen i 20-30 min beroende på hur tjocka dom blivit. Testa med en sticka efter 20 min.
- Låt smaka!
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar