Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkellimpa med russin och frön

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Nyttigt och supergott bröd som passar lika bra till soppan som frukostsmörgåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. Smula jästen i en stor bunke och tillsätt sedan, sirap, olja och salt. Tillsätt fingervarmt vatten, russin, frön och rågsikt och blanda.
  3. Tillsätt sedan dinkelmjölet i omgångar tills degen släpper från bunken. Mjöla bakbordet lätt och arbeta sedan degen tills den känns smidig. Låt vila i bunken under bakduk i ca 30 min.
  4. Arbeta degen en kort stund och dela den på tre. Forma 3 rektangulära bitar som du antingen lägger i en avlång "sockerkaksform" alternativt på bakplåtspapper. Låt vila under bakduk ca 30 min.
  5. Pensla limporna med vispat ägg och strö över ditt favoritfrö. Sätt in limporna i mitten av ugnen i 20-30 min beroende på hur tjocka dom blivit. Testa med en sticka efter 20 min.
  6. Låt smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.