- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna paj blir matigare och mer mättande,samt något nyttigare än vanlig paj med bara vetemjöl i.
Enormt god!
Instruktioner
- Paj degen:
Mät upp mjölet i en bunke.Lägg i kylskåps kallt smör,skuret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och saltet och arbeta snabbt i hop till en deg.
- Tryck ut degen i en paj form,så den täcker formens botten och kanter. Nagga degen med en gaffel och ställ in den i kylskåp 15 minuter.
- Gör fyllningen under tiden.
Koka broccolin al dente i saltat vatten. Bryn baconet i stekpanna,ett par minuter. Bara så det får lite färg.
- Vispa ihop ägg, yoghurt/creme fraiche, salt, peppar, hälften av osten.
- Ta ut pajdegen ur kylskåpet. Fördela bacon och broccoli över jämnt degen. Häll över äggblandningen och strö sist över det som är kvar av den rivna osten.
- Ugnsvärme: 200 grader.
Grädda på nedersta falsen i ugnen tills äggsmeten stannat och fått fin färg cirka 30-40 minuter, beroende på ugn.
- Servera med råkost eller grönsallad.
Publicerat den
8 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag undrar över; 1 paket är det ICA:s 140 gr baconpaket ? 1 påsar (hur många?) broccolibuketter. Är det ICA:s 800 gr du menar ? Salt i degen, hur mycket ? ? ? Tacksam för exakta mått/antalsangivelser 1 ! ! Vänligen Birgitta