Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelpannkakor

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Lite nyttigare än de gamla vanliga plättarna i alla fall :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills smeten är jämn. Vispa sedan i resten av mjölken följt av äggen.
  3. Smält fettet och rör ner det i smeten.
  4. Låt gärna den färdiga smeten vila en stund.
  5. Grädda i stekpanna eller plättlagg. Till den första omgången behöver man smörja pannan men sedan räcker matfettet i smeten.
  6. Servera gärna med osockrade bär utrörda i vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.