Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelscones

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttiga scones med valnötter alternativt saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och blanda ner valnötskärnorna i mjölet.
  2. Om du använder saffran ska du värma mjölken och låta det dra under tiden mjölken svalnar.
  3. Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver. Smula i smöret. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg. Rör du för länge blir de sega.
  4. Grädda 12 min i 250 grader.
  5. Servera med plommonmarmelad om du använt valnötskärnor och med björnbärs- eller svartvinbärsmarmelad om du använt saffran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.