De här våfflorna är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter.
Instruktioner
- Börja med avokadoröran:
Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet.
Smaksätt med vitlök och salt.
Rör i yoghurt.
- Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, salt och bakpulver.
Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
- Hetta upp våffeljärnet.
Pensla laggen första gången med lite smör.
Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
- Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.
- Tips!
Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna
- 1 dl torkade aprikoser
250 g Kesella kvarg
1 dl blandade nötter
- Mixa aprikoser och kvarg till en kräm.
Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar