Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelvåfflor

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

De här våfflorna är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med avokadoröran: Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Smaksätt med vitlök och salt. Rör i yoghurt.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  4. Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.
  5. Tips! Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna
  6. 1 dl torkade aprikoser 250 g Kesella kvarg 1 dl blandade nötter
  7. Mixa aprikoser och kvarg till en kräm. Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.