- Serverar: 20 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Ingredienserna till den här kakan tar inte lång stund att röra ihop. Skär kakan i rutor och du har snabbt 20 godbitar!
Instruktioner
- Lägg nötterna i mixer eller matberedare och finfördela eller hacka dem fint. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda ned nötterna, mjölet och vaniljsockret.
- Bred ut smeten i en smord, ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter eller tills den är gräddad.
- Hacka chokladen och fördela den på den varma kakan. Ställ in kakan ett par minuter i ugnen och låt chokladen smälta. Bred ut den så att den täcker hela kakan och låt den sedan stelna.
- Skär kakan i 20 rutor och servera dem.
- Det går bra att använda salta jordnötter när man ska baka den här kakan, om man först sköljer bort saltet.
Publicerat den
12 mars 2008
Skriv kommentar