Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Djungelbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ingredienserna till den här kakan tar inte lång stund att röra ihop. Skär kakan i rutor och du har snabbt 20 godbitar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nötterna i mixer eller matberedare och finfördela eller hacka dem fint. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda ned nötterna, mjölet och vaniljsockret.
  2. Bred ut smeten i en smord, ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter eller tills den är gräddad.
  3. Hacka chokladen och fördela den på den varma kakan. Ställ in kakan ett par minuter i ugnen och låt chokladen smälta. Bred ut den så att den täcker hela kakan och låt den sedan stelna.
  4. Skär kakan i 20 rutor och servera dem.
  5. Det går bra att använda salta jordnötter när man ska baka den här kakan, om man först sköljer bort saltet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.