Valnötter ger ett härligt tuggmotstånd och gör brödet saftigt och gott. Vackra skivor blir det också som en bonus.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj och bröa en rak bakform som rymmer 1,5 liter.
- Mät upp de båda mjölsorterna i bakbunken och blanda i salt och bikarbonat.
- Koka rågkross ( + ev. brödkryddorna) till en gröt enligt anvisningen på paketet. Lyft av från plattan och tillsättl fimjölk och sirap. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med solrosfrön och halva valnötter.
Häll den lösa degen i formen.
- Grädda ca 1 timme och 35 minuter på lägsta falsen. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen, linda in det i en handduk och låt kallna.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
FANTASTISKT gott bröd!
Jätte gott bröd som är lätt att göra. Jag har även gjort det med 150g valnötter (bara för jag älskar nötter) och det fungerade också bra. Bra smak på brödet som är lite grövre utan att vara mörkt. En femma från mig!