Jättegoda vinbladsdolmor.
Instruktioner
- 1. Skölj riset och lägg det i en skål.
- 2. Skär en tomat, en lök och vitlöken i bitar och blanda med riset.
- 3. Blanda också i köttfärsen och saften av citronen, oljan och lite tomatpuré.
- 4. Dela och ta ur innehållet i paprikor, aubergine och de andra tomaterna och lökarna. Fyll dem med risblandningen.
- 5. Lägg risblandningen i dolmabladen och vik ihop till paket.
- 6. Lägg de fyllda grönsakerna och paketen i en stor kastrull. Fyll på med vatten. Koka i 30-45 minuter.
- 7. Häll av vattnet från kastrullen och lägg upp rätten på ett stort fat.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, jag tänkte göra detta receptet, älskar dolma :) Men undrar hur mycket vatten ska jag lägga i kastrullen efter att jag lagt i de fyllda grönsakerna och paketen?
Dolmas ska du täcka i vattnet helt, ett tips också att pressa saften ur 1 citron och hälla in tillsammans med vattnet, då blir lite surliga mmmm ^^ Det står inte heller att innan du kokar ska du låta de svettas för att buljongen ska komma ut ur dem.