Ett vegetariskt alternativ till den traditionella rätten kåldolmar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka de stora bladen i vatten några minuter. Låt dem rinna av.
Tina spenaten, häll i sil och pressa ur allt vatten.
Hacka löken och fräs den mjuk i oljan.
Hacka nötterna.
- Skär bort kanterna på brödskivorna. Smula brödet i så små bitar som möjligt.
Blanda spenat, nötter, brödsmulor och lök. Klipp ner persilja och dill. Salta och peppra. Blanda ihop allt till en jämn röra.
- Bred ut de stora vitkålsbladen och klicka ett par matskedar på varje blad. Vik in sidorna mot mitten och rulla ihop till dolmar.
Sätt eventuellt i tandpetare om de inte håller ihop.
Lägg dolmarna i en oljad form och grädda i ugn ca 30 minuter.
- Servera dolmarna med kokt potatis och rårörda lingon.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Om man kör fyllningen i en matprocessor + blandar i lite välkokta bönor/svarta bönor samt lite bovetemjöl eller potatismjöl eller har i ett ägg - så binder det ihop bättre och blir mera som en frikadell eller köttdeg inuti ...