Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Domoda (Jordnöts stuvning)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Det här en afrikansk maträtt som man kan göra med kött eller kyckling. Den är ganska svår att göra, det krävs tid och planering. OBS! om man inte tål nötter ska man inte äta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, värm oljan och stek i en tjockbottnad panna, tillsätt vatten, jordnötsmör, kryddor och tomat pure. Låt det koka i 20 min. och reducera värmen.
  2. I en annan panna steks potatis, pumpa och okran, stek tills att grönsakerna fått lite färg. Tillsätt detta i stuvningen. Koka i 10 minuter, medan du rör. Skruva ner för värmen och låt det sjuda i 45 min.
  3. Koka under tiden riset. Servera med ris och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • misslena 29 juli 2008

    jag tror man fattar att man inte ska äta den om man inte tål nötter. :s

  • Aloe 30 juli 2008

    Domoda är bland de godaste maträtterna i det västafrikanska köket. Smakar bäst med kyckling. Servera på äkta afrikanskt vis på stort serveringsfat med ris och domodan ovanpå, hela sällskapet äter från samma fat. Man vet att Domodan är klar när oljan lägger sig på ytan.... mums!!!

  • Nettan1984 3 februari 2012

    Jag älskar domoda! Detta recept är lite mer invecklat än det jag har, tror jag ska pröva det här och se om jag får ett bättre resultat, för jag är inte riktigt nöjd med det recept jag har :)

  • Trollhumla 4 juni 2012

    Jordnöten är en baljväxt och inte en nöt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.