Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Don_Pedros heta gryta

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Förköpte mig på flintastek och man kan inte grilla jämt. Det blev en het och god gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar ca 3x3 cm, bryn dem i stekpanna, tills de fått vacker färg. Lägg över köttet i en gryta med lite olja i botten. Stek lök, morot, blekselleri i lite olja,när löken blivit mjuk tillsätter man vitlöken som får steka med ett par minuter, lägg över lökblandningeni samma gryta som köttet.
  2. Häll på vatten i grytan så det precis täcker, lägg i resten av ingridienserna, utom creme fraiche. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt det småkoka tills köttet är riktigt mjuk 1½-2 timmar.
  3. När köttet känns klart lägger man i creme fraiche, rör om, så allt blandas, smaka av. Stäng av grytan men ta INTE bort den från plattan, låt den stå kvar minst 20 min.
  4. Serveras med potatis eller ris och grönsaker

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • segerwitch 27 juni 2008

    Den var bara såååå god!

  • 2-barnsmamma 23 oktober 2008

    Godaste flintasteken min man ätit! Nästa gång gör jag med mer kött så familjen slipper bråka om maten. Mycket mycket gott! Går att bjuda kungen på!!

  • tussan_tussan 12 augusti 2009

    hej lagade din heta gryta igår. Tyvärr så var jag jätte förkyld och kände nästan ingen smak alls :( så jag får ta och prova det igen när jag har blivit frisk . Men familjen tyckte det var skit gott och gav den en klar femma till och med min lille kräsne 4 åring älskade detta..och han brukar man få tvinga i all mat. så det var riktigt lyckat.. Tack therese

  • cutelillamygirl 14 juli 2010

    Det här var en väldigt god och smaksrik gryta med otroligt mört kött. Hade varken selleri eller squash, men i stället fyra morötter. Grytan rekommenderas varmt, och får 5 i betyg av oss.:-)

  • mafia 5 september 2010

    Hur kan något bli så gott av en trist flintastek. Fantastiskt!

  • Mumsfilibabba2 13 augusti 2011

    Supergott! Tog fler morötter då jag inte hade varken zucchini eller selleri. Skar dom i lite tjockare skivor som jag sen dela på mitten. Kan tänka mej att det annars lätt kokar sönder. Tog en hel tsk (dessutom toppad) sambal oelek och ja det blev hot. :) Barnen åt och drack, åt och drack och drack och drack. Tömde faktiskt sina tallrikar (och ett mjölkpaket) så det får jag säga är bra betyg. Får en femma av mej! :)

  • 2-barnsmamma 2 september 2011

    Gjorde denna gryta förra året och blev nu sugen igen efter sommarens inköp av flintastek som inte gick att grilla pga regn. Ska lägga till skivad sremska (stark korv) denna gång o prova. Tror det blir gott. Grytan var jättegod utan också såklart!!

  • elisabeth345 9 februari 2012

    Underbart gott, kommer att göra det flera gånger. Klart att det är fem poäng. Tack för receptet.

  • MelaSweden 1 juni 2012

    Detta var den godaste grytan jag någonsin ätit! Och den var så enkel att göra :) Klart en femma!

  • Abaregi 9 augusti 2012

    Enkel och god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.