Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Doppbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Doppbröd för julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Blanda rågsikt, salt, kummin, filmjölk och ättiksprit. Häll över kokande vatten. Blanda smeten slät. Stå över natten i rumstemperatur.
  2. Dag 2: Rör ut jästen i vatten. Blanda ner jäst, sirap, vetekli samt vetmjöl i smeten från dag 1. Arbeta jämn och slät. Jäs 1h
  3. Dela degen i 3 delar och gör 3 limpor som placeras på en långpanna. pensla med olja.
  4. Jäs 45 minuter. Baka i ca 200 grader i ca 50 minuter längst ner i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.