Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Doppebulle

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här lättlagade doppebulle finns alltid på vårt julbord för oss som tycker om dopp i grytan. Den är väldig god som vanliga mackor också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  2. Gör två runda limpor och snitta dem. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Sätt in limporna och sänk ugnen till 175 grader Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut dem och pensla med ljummet vatten. Låt kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Elitheo 12 december 2011

    Är dom inte goda att äta som en smörgås?

  • victea 13 december 2011

    Ja den är väldig god till vanliga mackor. Trodde jag fick med det när jag skrev ner receptet. Ska skriva in det också. Tack för att uppmärksammade det. God Jul och Gott Nytt År MVh victea

  • victea 20 december 2012

    Tack för att ni sparat min goda Doppebulle. Håller just nu och bakar den själv. Trevlig Helg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.