Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Doroteagryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbar lättlagad gryta

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken, strimla skinkan och finstrimla vitkålen. Fräs löken i margarin. Tillsätt och bryn köttfärs och skinka. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt koka ett par minuter. Tillsätt salt, kryddor, soya och senap. Blanda i vitkålen och koka under lock i c:a 10 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentarer (3)

  • segerwitch 8 mars 2008

    Har du glömt skinkan i receptet hur mycket??

  • majamia 9 april 2008

    Hej Leif och tack för kommentaren om mitt recept, kul att det smakade :-) Igår lagade vi din Doroteagryta och det blev mycket uppskattat av hela familjen och kommer lagas igen. Vi serverade med potatis och lingon. Tack för ett gott och lättlagat recept! Ha en bra dag Mvh Marie :-)

  • Amrika 5 oktober 2008

    Hej, jag har gjort om ditt recept lite.Jag använder bacon, korv och köttfärs. Kryddar med 1 tsk röd currypasta och 1 msk apelsinmarmelad. I övrigt samma som du. Vänligen Amrka

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.