Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dorothys rosenmunnar

 
Skriv ut

Finkornigt strösocker är framtaget speciellt för att vi skall lyckas ännu bättre med småkakor och mjuka kakor. Testa de här läckerbitarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Enklast går det i en matberedare. Låt degen vila svalt minst en halv timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen till 2-3 cm tjocka längder. Skär dem i drygt centimertjocka skivor. Rulla skivorna till små bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
  3. Tryck med ett finger mitt i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick sylt. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras i lufttäta burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.