Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Double chocolate cupcakes

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kafékänsla på muffinsen! Vänta med att smaka tills muffinsen stått en liten stund i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. CUPCAKES
  2. Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. (Jag tog normalstora muffinsformar och fick 16 stycken. 13 min i ugnen) Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
  3. CHOKLADFROSTING
  4. Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt chokladen. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite. (Jag använde normalsaltat smör och uteslöt därför saltet) Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.