Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dovhjortstek

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Får ofta frågan hur en stek blir bäst. Här kommer ett sätt. Enkelheten, inga konstiga kryddor och givetvis rätt temperaturer ger en saftig god stek.

Ingredienser

Instruktioner

Salta och peppra steken runt om. Bryn steken i smör. Lägg den på ett ugnsgaller mitt i ugnen på 175 grader och ställ en långpanna med aluminiumfolie under steken. Stick in en stektermometer mitt i köttet och stek till 55-60 C. Tar ung. 40-45 min. Ta ut köttet och låt det vila i folie (gärna uppe på spisen i värmen)i minst 15 min. Servera med ugnsstekta rotsaker och potatis, en god sås är aldrig fel. Rödvinssås eller liknade passar utmärkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.