Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dovrekaka

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Snott från Sveriges Radios site, men det blir lika gott för det!!! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda övre delen till en smidig deg. Tryck ut 400 g deg i formen.
  2. Rör ihop fyllningen försiktigt. Spritsa fyllningen på kakan. Den återstående degen kavlas ut och skäres i strängar som fördelas över fyllningen. Jäs kakan till ringens kant och pensla den med ägg samt garnera med mandel och pärlsocker. Bakas 25 minuter i 175 grader

Kommentarer (2)

  • Annika 12 juli 2023

    Ingen jäsning alls?

  • Nina Jansson 24 juli 2023

    Väldigt undermåligt recept. Står ej hur stor formen ska vara ej heller vart i ugnen den ska placeras. Jästen ska blandas direkt med dom övriga ingredienser (konstigt). Om man är oerfaren så är det inte så lätt att veta vad som ska vara rätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.