Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dr Oetkers kanelbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Det har kommit ut en produkt i livsmedelsbutiken som heter Dr Oetkers jäsblandning. Degen behöver endast jäsa 1 gång à 15 minuter. Jag har bakat kanelbullarna och de blev suveräna! Jag penslade bullarna med ägg innan jag strödde på pärlsocker och mandelspån.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Blanda jäsblandningen med mjöl, socker/sirap, salt och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta degen väl, dela den i 2 delar och kavla ut till ca 40x20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen på längden. Skär degrullen i tjocka skivor och låt bullarna jäsa i 15 minuter på plåt. Dekorera bullarna. Grädda i 225º i 8-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marielotta 4 augusti 2009

    Provade denna jästblandning och bullarna blev jättegoda. Älskar kanelbullar :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.