Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dra mig upp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

är det svenska namnet på Tira mi su.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggula och florsocker fluffigt.
  2. Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet. Smaka av.
  3. Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet.
  4. Blanda ner äggsmeten med vispad grädde.
  5. Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman.
  6. Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
  7. Lägg sedan i dom i burkar/skålar som desserten skall serveras i.
  8. Fyll på med körsbären och avsluta sedan med att lägga i mascarponesmeten.
  9. Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.