Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragon & dijonkyckling på spenatbädd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Passade på att knåpa ihop detta recept när jag fick färsk dragon från mammas trädgård. Var lite osäker på barnens reaktion, men dom älskade det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka spenaten grovt, bryn den i smör med den finhackade vitlöken och salt och peppar tills den mjuknat en aning. Lägg i botten på en ugnsfast form.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och ca 1/3 av dragonen, bryn på filéerna i samma panna så dom får färg men inte är genomstekta. Placera dem på spenaten.
  3. Gör såsen genom att spilla på grädden och smaksätta med dijon efter smak och resten av dragonen. Koka ihop och smaksätt med salt och peppar.
  4. Häll såsen över kycklingen och lägg lite riven ost på filéerna.
  5. Placera formen mitt i ugnen på 200 grader, tills kycklingen är klar och osten fått färg. Ca 20 min.
  6. Servera gärna quinoa till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.