Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragon- och salviakyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En verklig festrätt, ett paradnummer som kan förberedas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklinglåren om de är frysta. Gnid in dem med citron, lägg i en ugnssäker form och pressa citronsaften över.
  2. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt olja, salt, svartpeppar, salvia och dragon. Färska kryddörter finhackas först. Pensla kycklinglåren med kryddblandningen och stek dem ca 35 minuter i 225 grader. Vänd bitarna efter halva tiden. Hit kan man förbereda.
  3. Vispa grädden halvhård. Rör ner dragon, senap och salt. Skeda blandningen över kycklinglåren i formen. Strö över den rivna osten och gratinera ca 10 minuter i samma ugnsvärme. Osten ska börja bubbla och få vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingemar75 6 juli 2011

    Tack för detta recept, lagade det i dag och resultatet blev toppen. Kanske jag ska vara lite försiktig med citronen. Tog en hel, men det var nog lite för mycket saft i den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.