Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragonbakad torsk med sås på vit sparris och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rivet bröd, gruyére, citron och dragon blir ett frasigt täcke på den saftiga torsken. Bjud tillsammans med en mild sås med räkor och sparris samt kokta gröna ärter och pressad potatis. Lyxmiddagen är serverad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda runt om med 1 tsk salt, citronjuice och -skal. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vitlök och torkad dragon. Tillsätt det rivna brödet, 1 dl persilja och osten. Fördela blandningen över torsken. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills ytan är gyllene och torsken är klar. Strö över dragon och resten av persilja vid servering.
  3. Sås på vit sparris och räkor: Häll spadet från sparrisen i en kastrull tillsammans med fond och vatten, låt koka upp. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Vispa ihop grädde och majsstärkelse, häll ner i buljongen och låt koka någon minut. Smaka av med citronskal och -juice, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt sparris, räkor och gräslök vid servering.
  4. Servera torsken med såsen och kokta gröna ärter samt pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.