Rivet bröd, gruyére, citron och dragon blir ett frasigt täcke på den saftiga torsken. Bjud tillsammans med en mild sås med räkor och sparris samt kokta gröna ärter och pressad potatis. Lyxmiddagen är serverad!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda runt om med 1 tsk salt, citronjuice och -skal. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vitlök och torkad dragon. Tillsätt det rivna brödet, 1 dl persilja och osten. Fördela blandningen över torsken. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills ytan är gyllene och torsken är klar. Strö över dragon och resten av persilja vid servering.
- Sås på vit sparris och räkor:
Häll spadet från sparrisen i en kastrull tillsammans med fond och vatten, låt koka upp. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Vispa ihop grädde och majsstärkelse, häll ner i buljongen och låt koka någon minut. Smaka av med citronskal och -juice, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt sparris, räkor och gräslök vid servering.
- Servera torsken med såsen och kokta gröna ärter samt pressad potatis.
Publicerat den
23 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar